Gnocchi s hráškovo - špenátovou omáčkou a kuřecím masem

 

Ingredience na 4-5 porcí

    • gnocchi (2 balení)
    • 300 g kuřecích prsou
    • 2 lžíce oleje
    • 1/2 lžičky pepře
    • 1/2 lžičky soli
    • 1,5 lžíce koření na drůbež
    • 100 ml zakysané smetany

Ingredience na omáčku

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 300 g mraženého sekaného špenátu
  • 100 g hrášku
  • 400 ml 30% smetany
  • 50 g parmezánu
  • 1 lžička mletého pepře
gnocchi:spenat

Chystáte-li se na lahodný a vydatný pokrm, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kuřecí se špenátem, gnocchi a hráškovou omáčkou.

Postup

1. Příprava masa:

Maso si v míse smícháme s olejem a kořením. Důkladně promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo a maso tak získalo bohatou chuť. 

2. Osmažení masa:

V pánvi ho osmažíme dozlatova a dáme prozatím stranou. Správně osmažené maso by mělo být zlatavé a šťavnaté.

3. Přidání česneku a špenátu:

V té samé pánvi si na olivovém oleji necháme rozvonět česnek, přidáme špenát a necháme ho rozmrazit. Česnek dodá směsi skvělou vůni a špenát obohatí pokrm o důležité vitamíny.

4. Uvaříme gnocchi:

Gnocchi uvaříme podle návodu a slijeme. Dbáme na to, aby byly gnocchi uvařené na skus, tedy al dente.

5. Rozmixovat a servírovat:

Mezi tím si tyčovým mixérem rozmixujeme smetanu s hráškem a solí, směs vlijeme do pánve, přidáme maso a společně prohřejeme. Nakonec přidáme parmezán a necháme ho rozpustit. Dochutíme pepřem, který dodá pokrmu jemnou pikantnost.

Hotový pokrm servírujeme ihned, aby si zachoval svou čerstvost a všechny chutě dokonale vynikly.