Klasicky New York cheesecake

 

Ingredience

  • 260 g sušenek (například bebe oplatky)
  • 100 g másla
  • 500 g Philadelphia sýru nebo ricotty
  • 150 g cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 ml zakysané smetany
cheesecake

Tento cheesecake je cenově dostupná varianta klasického dezertu s jedinečnou chutí a texturou. Korpus z rozdrcených sušenek a másla dává cheesecaku lahodnou křupavost, zatímco krém z Philadelphii nebo ricotty dodává plnost a bohatost chuti. S tímto receptem si můžete připravit skvělý cheesecake, aniž byste museli investovat do drahých surovin.

Postup

1. Příprava korpusu:

Rozdrťte sušenky do jemné strouhanky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Tuto směs rovnoměrně rozprostřete na dno formy a lehce ji zhutněte. Dejte do lednice a nechte ztuhnout nebo si ji můžete předpéct v troubě po dobu 10 minut

2. Příprava krému:

V misce smíchejte Philadelphia sýr nebo ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem, dokud nedostanete hladký krém. Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a nakonec přidejte zakysanou smetanu. Nyní je možné také cheesecake ochutit, nebude se ale již jednat o klasický New York. Je možné přidat rozpuštěnou čokoládu, rozmačkané bánány apod. Případně je možné si cheecake vytunit po vychladnutí, přidáním polevy dle vašich preferencí.

3. Pečení:

Nalijte připravený krém na korpus v dortové formě a rovnoměrně jej rozetřete. Pečte cheesecake v předehřáté troubě na 160°C po dobu 45-50 minut, nebo dokud není střed pevný a okraje lehce zhnědnou. Malý tip: mírně klepněte s formou před vložením do trouby, potenciální bublinky by měly prasknout. + Přidejte naspod trouby také plech s vodou.

4. Chladnutí:

Po upečení nechte cheesecake vychladnout v troubě s vypnutým ohřevem. Poté ho přeneste do lednice a nechte alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc, aby ztuhl.

Nyní si můžete dopřát skvělý cheesecake za příznivou cenu, aniž byste museli ustupovat ze skvělé chuti! Doporučujeme polít karamelem, čokoládou nebo ovocným přelivem.