Osvěžující domácí zmrzlina

 

Ingredience

  • 2 šálky smetany na šlehání (33-36% tuku)
  • 1 šálek mléka
  • 3/4 šálku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Příchutě podle vašeho výběru: čerstvé ovoce (jahody, maliny, banány), kousky čokolády, ořechy, karamel, káva nebo další oblíbené přísady
zmrzka

Dobrá zpráva pro všechny milovníky zmrzliny! Dnes vám přinášíme recept na domácí zmrzlinu, která je nejen chutná, ale také snadno připravitelná přímo z pohodlí vaší kuchyně. S tímto receptem si můžete užít lahodný dezert plný svěžích přísad a své oblíbené příchutě, které si sami vyberete. Tak pojďme na to a udělejme si vlastní zmrzlinu doma!

Postup

1. Příprava směsi:

Ve velké míse smíchejte smetanu na šlehání, mléko, cukr a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

2. Volba příchutí:

Pokud chcete přidat příchuť do zmrzliny, rozhodněte se, kterou přísadu chcete použít. Můžete použít čerstvé ovoce (jako jahody, maliny, banány - rozmixované na kaši), kousky čokolády, nasekané ořechy, karamel, jedlé oleje (jako je mátový nebo pomerančový) nebo jakýkoliv jiný oblíbený přísadek.

3. Přidání příchutě:

Přidejte vaši vybranou přísadu do směsi zmrzliny a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně rozložila. Množství příchutě můžete upravit podle vašich preferencí.

4. Zmrzlinový strojek:

Nalijte směs do zmrzlinového strojku a postupujte podle instrukcí výrobce, dokud se zmrzlina nezahustí a nezíská krémovou konzistenci.

5. Ruční metoda:

Pokud nemáte zmrzlinový strojek, můžete směs zmrzliny nalít do mělké misky a nechat ji zamrznout. Každých 30 minut ji vytáhněte z mrazáku a důkladně promíchejte vidličkou, abyste zamezili tvorbě krystalů. Opakujte tento postup, dokud se zmrzlina nezahustí.

6. Servírování:

Po dosažení požadované konzistence můžete zmrzlinu servírovat do mrazivých nádob nebo do zmrzlinových pohárků. Ozdobte svou zmrzlinu dalšími kousky ovoce, ořechy nebo čokoládou, pokud chcete.

7. Uchování:

Pokud nepojíte celou zmrzlinu najednou, můžete ji uložit do mrazáku ve vhodné nádobě. Před servírováním nechte zmrzlinu na chvíli povolit, aby byla snadněji lžící.

Takto jednoduše si můžete připravit domácí zmrzlinu s vašimi oblíbenými příchutěmi!