Pappardelle s krémovou omáčkou, houbami a kuřecím masem

 

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 250 g čerstvých těstovin pappardelle
  • 300 g kuřecích prsou
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • 50 g paloučku
  • 30 g sušených hub
  • 1 šalotka, najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička koření na drůbež
  • 1 lžíce sušené petržele
  • čerstvě mletý černý kampotský pepř
parpardelle

Pappardelle s krémovou omáčkou, houbami a kuřecím masem je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Kombinace čerstvých těstovin, jemného kuřecího masa a bohaté smetanovo-sýrové omáčky vytváří neodolatelný pokrm, který je vhodný jak pro všední den, tak i pro speciální příležitosti. Přidáním sušených hub získá jídlo hloubku a výraznou houbovou chuť, která se skvěle doplňuje s krémovou konzistencí omáčky.

Postup

1. Příprava hub:

Sušené houby namočíme do vody alespoň pár hodin před samotným vařením, ideálně však den předem. Po namočení houby scedíme, ale ponecháme si přibližně jednu lžíci vody, kterou později přidáme do omáčky. Tento krok dodá jídlu intenzivní houbovou chuť.

2. Příprava kuřecího masa:

Nakrájené kuřecí kousky vložíme do misky a promícháme s kořením na drůbež a čerstvě mletým kampotským pepřem. Tímto způsobem zajistíme, že maso bude rovnoměrně dochuceno a získá skvělou chuť.

3. Příprava smetanovo-sýrové směsi:

V jiné misce vidličkou smícháme smetanu, strouhaný parmezán a palouček. Tato směs vytvoří základ pro krémovou omáčku, která obalí těstoviny a spojí všechny ingredience dohromady.

4. Vaření masa a příprava omáčky:

V pánvi rozehřejeme lžíci oleje na středním ohni. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a restujeme ji, dokud nezesklovatí. Poté přidáme česnek a necháme ho restovat dalších 30 sekund, aby se uvolnilo jeho aroma. Následně do pánve vložíme ochucené kuřecí maso a smažíme ho ze všech stran dozlatova. Když je maso krásně opečené, přidáme namočené houby i s trochou vody z namáčení. Necháme vše společně chvíli podusit, aby se chutě propojily.

5. Dokončení omáčky

Do pánve přilijeme připravenou smetanovo-sýrovou směs, přidáme sušenou petržel a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Omáčku vaříme na mírném plameni pod pokličkou, dokud nezhoustne a všechny chutě se dobře nespojí.

6. Příprava těstovin

Zatímco se omáčka vaří, v hrnci s osolenou vodou uvaříme čerstvé pappardelle podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a okamžitě je promícháme s hotovou omáčkou, aby těstoviny dokonale nasákly její chuť.

Pappardelle s krémovou omáčkou, houbami a kuřecím masem je bohatý a chutný pokrm, který potěší i ty nejnáročnější gurmány. Bohatá omáčka a čerstvé těstoviny vytváří dokonalou harmonii chutí, která je ideální pro romantickou večeři nebo pohodlný večer s přáteli. Pokud hledáte recept, který kombinuje jednoduchost s luxusním chuťovým zážitkem, tento pokrm je přesně pro vás.